20 nov 2013

MARATO i 10K CIUTAT de VALÈNCIA 2013

Hola a tots: 

Aquest cap de setmana ha estat marcat per la 33 edició de La Marató de València, ara coneguda com "Maratón Divina Pastora de Valencia" per motius de patrocini. 

He de dir que, des de la primera vegada que vaig participar en la Marató de València al 2005, enguany ha estat possiblement l'edició més concurrida de públic i amb el millor circuit de totes. 

Amb una bona organització, llevat dels incidents de les samarretes, caldria que revisaren millor com es fan les comandes de les samarretes i com reparteixen el dia de l'entrega de dorsals. No pot ocórrer que, tant en la mitja marató com en la marató, molts corredors es queden sense la talla de samarreta per una falta de previsió de l'organització. 

Tornant a la cursa també voldria destacar que la simultaneitat del 10k i de la marató no va ser un obstacle com en altres ocasions (aspecte aquest que curses com Madrid haurien de prendre molt bona nota!!) perque en tot moment els corredors d'una i altra prova corrien per circuits diferenciats, en molts trams paral·lels, però mai mesclats. Per a mi és un punt molt a favor de l'organització haver sigut capaços de fer dues curses tan concurrides, per circuits equivalents i que en cap moment es solapen les dues curses.  Ara bé, tal i com vaig sentir dir a Paco Borao a la ràdio, si l'objectiu és arribar fins a 20 mil corredors, tal vegada es necessite un replantejament de l'eixida i que aquesta siga escalonada, primer la marató i en segon lloc els 10k. 

En un dia solejat, molts atletes de La Nucía i de Vinaròs afrontaven el repte que suposa realitzar una cursa dins dels objetius previstos. 
En 10K van córrer: Tim i Fran, del C.A La Nucía i Miriam Barrachina i Ramon del C.E Vinaròs. 

Tim i Fran van anar a entrenar, mentre que Miriam afrontava el seu segon 10K de la temporada en una miqueta més d'entrenament, aspecte que li donava més confiança per afrontar la prova. 
Tot i que no va millorar la seva marca personal, va córrer amb progressió i va estar dins de les seves previsions sense haver patit tant com en altres ocasions. Ara la propera cita serà, a València també, en gener. 
Per la seva part Ramon, va córrer prou bé i va acabar amb molt bones sensacions. 

De la marató,  tal i com he dit abans, amb un dia impressionat per a córrer i amb un circuit excel·lent, la participació de Raúl i meva no va ser la desitjada. 

Raúl havia estat preparant bé la cursa, no va trobar-se bé en cap moment de la mateixa i, tot i que va continuar en la recerca de bones sensacions, al quilómetre 29 va aturar-se, pensant que la temporada és molt llarga i és preferible un entrenament dur i que una cursa per sobre de les possibilitats (i més si parlem d'una cursa de més de 3 hores de durada) 

Pel que fa a la meva participació, després d'una preparació irregular i d'un últim més molt pobre en entrenaments, afrontava la cursa com un entrenament llarg amb la intenció d'acabar sense problemes.  Tot i que em vaig alçar bé i que durant la cursa vaig anar bé en moltes fases de la mateixa, a mesura que m'apropava a les dues hores en cursa, els síntomes d'hipoglucèmia anaven apareguen i, quan començava a baixar significativament el meu rendiment muscular, vaig preferir "posar un peu en terra" i parar, que no pas acabar amb moltes molèsties musculars. 

Espero tornar l'any proper i, com a mínim, acabar-la. La Marató de València és molt especial per a mi i des del 2005 he participat en ella de manera consecutiva. 

Per cert, després de molt de temps, em vaig trobar amb el gran Carles Siscar! que va acabar molt bé després de dues temporades plagat de lesions. M'alegra molt tornar-te a veure i espero coincidir més voltes amb tú. Sort per a Castelló! 



Amb Maribel i Ramon a la fira del corredor. 


Raúl i Julio abans de l'eixida de la marató. 

Per a tancar aquesta entrada, voldria agrair a tota la gent que ha estat animant-me, tant durant la preparació, com el dia de la prova. No ha pogut ser,però el vostre suport m'ha ajudat per arribar fins al dia de la cursa. 

Gràcies a tots, us espero aviat pel bloc. 


CLASSIFICACIONS

No hay comentarios:

Publicar un comentario