28 dic 2013

21 EDICIÓ de la QUARTA i MITJA MARATÓ de PAIPORTA-PICANYA

Hola a tots: 

El diumenge 22 de desembre uns quants runners ens va tocar la loteria de poder córrer una altra edició de la Quarta i Mitja de Marató de Picanya-Paiporta. 

Enguany l'eixida era de Paiporta, el poble del meu amic Francisco Tarazona "Tito", i allí que vam passar el mati tots junts: Tito, Begonya i Jordi (el fiera que ve pegant fort, tant en futbol com en curses populars!!!) 

  Tito, Jordi i Begoña després de la cursa, era moment de reposar forces... ! 







Un dels molts aspectes a remarcar d'aquesta cursa, baix la meva opinió, és l'organització conjunta per part del Club d'Atletisme de Paiporta i del Club Camesllargues de Picanya. No és habitual que dos clubs de pobles tan propers manifesten aquesta germanor, la qual cosa no vol dir que no siga el desitjable, tot al contrari, sinò que és un espill on tots els clubs que potencien l'atletisme popular haurien de practicar. 



Anant a la cursa he de dir que cada any està més afiançada i som més els que repetim any a any. Amb una participació de 1620 atletes en la mitja marató i un total de 665 arribats en la quarta de marató, podem considerar un èxit de participació (i d'organització) de l'edició d'enguany i podem dir obertament que està plenament afiançada en el calendari popular valencià. El fet que siga una cursa que cada any varia l'eixida i que transcorre pels dos pobles, amb una gran ambientació durant gran part del recorregut, fa que la gent gaudesca i vulga tornar a anar-hi. 

El dia amenaçava gelat, però a les 09:50 que va eixir la mitja (desconec el motiu del retard de 20') la temperatura ja era perfecta per rodar; sol i quasi sense vent... era moment de volar! Com a mostra puc destacar les marques assolides pels guanyadors tant de la mitja marató, amb un temps de 1h12'23'' com en la quarta, amb un temps de 35'10''. 

Pel que fa a la meva participació, amb més precaució que menys, vaig eixir dosificant, ja que soc coneixedor del circuit i sé que els primers 3 qm, que transcorren entre tarongers, semblen planets però són, com se sol dir en l'argot popular,  "falsos llanos" que passen factura si no te dosifiques a l'inici. Una vegada arribes a Picanya la cosa canvia i ja es pot córrer mantenint una velocitat de cursa sense modificacions significatives o, inclús, augmentar-la en progressió. 
La veritat és que vaig córrer millor del que m'esperava i llevat d'un quilómetre que vaig passar en 4'15'' (crec que estava mal mesurat) la resta va estar tota l'estona entre 3'40''/45'' de mitjana. 
Al final vaig arribar prou bé i vaig fer un temps de 39'' 41'' .





Si voleu consultar amb més detalls la classificació, vos deixe un enllaç a la pàgina web de l'organització i allí podeu seleccionar la cursa que vos interesse. 






No hay comentarios:

Publicar un comentario