9 dic 2013

MITJA i QUARTA DE MARATÓ CIUTAT d'ALCOI 2013

Hola a tots:

El divendres 6 de desembre, aprofitant que era dia festiu, es va celebrar una nova edició de la "fresca" Quarta i de la Mitjà Marató Ciutat d'Alcoi.

Amb una temperatura que rondava el grau, a les 08:00 del matí, uns quants runners de La Nucía i de Benidorm vam anar a gaudir d'una dura, però bonica cursa popular.
Amb un circuit quasi tot urbà i cèntric, ple de gom a gom de gent animant, els corredors no teniem un centimètre de descans, l'eslogan "quasi pla" era això, un eslogan! perque la carretera era un continu pujar i baixar des de l'eixida fins l'arribada. A mesura que s'apropava l'hora de l'eixida pujava una miqueta la temperatura i el sol i la gent ajudaven a escalfar l'ambient de les primeres hores del matí.

A les 10:30 es donava la sortida i tots els participants dosificaven les forces segons els seus objectius, la distància triada i la zona del recorregut per on passaven en cada moment.
Al final tots contents per l'esforç dut a terme.

José, cinquè en la classificació general, va fer una cursa molt regular, marcant els mateixos ritmes de pas independentment de la inclinació del recorregut, passant els 10qm per sota dels 36' i acabant amb un crono de 37' 54'' a una mitjana de 3'36'' per Qm.

José arribant a meta en la cursa de 10,5 Qm

Raúl, en la seva primera cursa després de la marató de València, va eixir en progressió, tal i com haviem quedat, acabant molt fort, (per baix de 3'45'' els darrers 3 Qm) aturant el crono amb un temos de 42'46'' a una mitjana de 4'04'' per qm.

Raúl fent l'últim esforç cami a meta de la quarta de marató.

Julio, sortint amb Raúl, va córrer per sensacions tota la cursa i va anar a un rimte mitjà però continu des del Qm 2 fins a meta. Arribava en la posició 18 de la general amb un temps de 40'54'' a una mitjana de 3'54'' per Qm.

Julio a pocs metres d'acabar la cursa de 10,5 Qm

Després d'haver participat puc assegurar que serà una cursa que estarà fixa en el calendari de molts corredors populars.

Amb una organització molt cuidada, aprofite per donar l'enhorabona al nostre amic José Miguel, ho tenien tot previst i calculat: eixida escalonada per nivells, circuit marcat per Qm, beguda pel recorregut i, en l'arribada, tot un ventall d'obsequis i de detalls per als corredors que van entrant a meta dins d'un recorregut marcat per eixir sense problemes ni aglomeraments. Cal recordar que la inscripció havia superat els mil dos-cents participants i no tinc constància de cap incidència entre els corredors (com sí passa en altres)
Des d'ací done l'ehorabona de nou a l'organització i al poble d'Alcoi que tan bé ens va rebre durant tot el matí.