15 ene 2014

10K Divina Pastora València 2014

Hola a tots:

El diumenge 12 de gener es va celebrar una nova i exitosa edició de la  cursa 10k Divina Pastora de València.

Enguany el recorregut tenia algunes variants que cal destacar.

En primer lloc l'eixida, un aspecte que estava molt mal plantejat altres edicions i que feia perillar la integritat física de molts runners, ha estat modificada, i en compter de córrer per un carril, s'ha ampliat a tots els carrils i no es gira fins al Qm 3, per enfilar el pont.

Crec que ha estat un encert emprar tot el passeig de l'Alameda per poder afavorir que la "serp" de corredors "llise fluidament" i sense cap caiguda, ja que en edicions anteriors, he vist moltes empentes, entropessons i algun que altre bac, fent perillar la cursa a molts.

A més, que els primers quilòmetres siguen en baixada afavoreix que tothom puga anar trobant el ritme de cursa amb major facilitat que amb el circuit d'anys anteriors.

Respecte al gruix de la cursa, el tram central és pràcticament el mateix: baixada per una vorera del riu i pujada per l'altra, deixant l'avinguda Aragó per al qk 7-8 i l'Alameda per finalitzar la cursa: una recta ampla i llarga on la gent et porta més enllà d'on creus que ets capaç d'arribar.

Segons sembla, la cursa no estava homologada, una llàstima per a qui busca fer marca, però no deixa de ser una circumstància més de la cursa. Per a mi, el canvi en l'eixida ja compensa molt més que el recorregut d'altres edicions per molt homologades que foren. Suposo que aquest incident ho solventaran en properes edicions i tots els que busquen baixar temps puguen tenir en els 10K Divina Pastora de València, una cursa on poder fer-ho.

Pel que fa als meus atletes, José Benavente va córrer segons el que teniem previst, cal recodar que està en plena fase de transformació i que encara està per sota de les seves possibilitats reals. La seva cursa va ser prou estable i anà per baix de 3'30'' tota la cursa amb relativa facilitat. Tal vegada li va faltar eixe punt per poder augmentar al final, com ell sol fer, i apropar-se a 34'00, però es va quedar molt prop. (segur que en aviat ho assolirà!)

Raúl Benavente, que va tenir una setmana difícil, no va córrer amb la frescor que esperavem i va preferir no buidar-se al 100% per poder seguir entrenant aquesta semtana. Tal vegada el fet de venir directe des de La Nucía el mateix dia de la cursa, li passara un poc més de factura del que haviem pensat en principi... (el treball mana...ànim i a la propera serà)

Cristina Gómez va anar a entrenar i va fer un entrenament intensiu d'intensitat creixent. Arribava cansada i amb pocs entrenaments específics (a veure si acabem ja els examens i ens posem a entrenar amb normalitat...please!) espero que prompte tingues més acumulació d'entrenaments i el teu rendiment estiga on es mereix.

Miriam Barrachina, va millorar marca respecte l'últim 10k (també a València) i va córrer a ritme controlat tota la cursa. Crec que en breu anirà baixant els temps en que a hores d'ara es mou. (esto es el CAR)

Per últim, pel que fa la meva cursa, vaig córrer segons el previst. Tractant de mantenir una velocitat de cursa elevada sense que l'acumulació de lactat m'impedira mantenir el ritme. El dubte era veure quin podia ser eixe equivalent en temps de pas per quilòmetre... al final va ser 3'40'' aproximadament, alguns per baix i altres per dalt, però la mitjana per ahí va estar. Estic content pel rendiment obtés en la cursa, tractaré de seguir entrenant per mantenir-me en nivells similars.

Per acabar, dir que si esteu pensant-vos anar-hi l'any 2015, no ho dubteu! El preu de l'inscripció és raonable (donat que se paga qualsevol cursa....), la samarreta és bonica i TENS LA TALLA QUE HAVIES MARCAT (no com en altres curses), els voluntaris i l'organització són molt atents i córrer per València és molt motivador. Jo si puc, repetiré!.

Vos deixe algunes fotos de la gent de La Nucía que vam anar-hi.