24 oct 2015

JOSE BENAVENTE MARCA PERSONAL EN LA MITJA MARATÓ DE VALENCIA

Hola a tots: 


El cap de setmana del 17 i 18 d'octubre ha vingut farcit de curses de molt bon nivell per tot arreu del territori nacional. Si en l'anterior entrada vam comentar la Mitja Marató Diputación de Salamanca, ara toca parlar de la mitja per excel·lència de la Comunitat Valenciana: la Mitja Marartó Trinidad Alfonso de València.
Enguany, és l'edició XXV de la cursa i honestament, poc puc afegir que no s'haja dit d'una mijta on, any rere any, es supera en tot; participants, organització, baixada dels registres dels guanyadors, preus de les inscripcións... per això, anem a parlar del que ha estat la participació de l'atleta del nostre grup d'entrenament José Antonio Benavente.  

Arribava José amb molt poques competicions a les cames i l'últim test que fa fer en Altea, tot i l'incident dels metres, va deixar clar que, tot i no estar al 100% encara, sí que tenia un punt de forma que li podria permetre atacar un registre per baix de l'hora dèsset, com finalment va ser. 

A diferència d'altres temporades enguany la feina ha fet que, unes vegades, José haguera de retallar algun que altre entrenament i altres, que tan sols no poguera anar-hi. No obstant, vam plantejar l'inici de temporada una miqueta menys exigent, buscant construir una bona base de resistència aeròbica i introduir progressivament algunes càrregues més específiques, segons anara responent el cos als esforços.  

Així, amb aquesta idea, vam plantejar el primer terç de temporada que amb la cursa de València, donem per conclós. Ara toquen un parell de microcicles regeneratius i veure què sensacions té José quan baixen les temperatures i tornen els dies de fred i humitat per Benidorm-La Nucía. 

Pel que fa a la cursa de València, José demostrà que no tan sols sap optimitzar les forces, sinò que s'ha convertit en un corredor experimentat en distàncies mitjanes. Tàcticament va realitzar una cursa perfecta, marcant una diferència de 5-6 segons cada cinc km. 
Al final, algun problema muscular el va sorprendre, cosa que no ho esperavem, fruit de la fatiga, i no va poder arrimar-se a l'hora setze zèro que era la marca que pensavem que podia sortir en un dia normal. 
              







El temps que va invertir José en acabar els 21km 95mts va estar d'1h 16' 25'', la qual cosa suposa córrer a una mitjana de 3'38'' cada Km ("hay que correrlo, amigo") 
La posició final de la general va ser la 144 i la 45 de la seva categoria. 
Des del punt de vista del que dirigeix la seva preparació, tinc diversos motius per estar molt satisfet amb el meu amic José Antonio; 

  • Per la cursa que ha fet: temps final assolit
  • Com l'ha plantejat: cursa molt, molt regular
  • Com ha arribat; preparació poc específica 
  • Perspectives de futur; ampli marge de preparació especial
  • A nivel personal; m'alegra molt que una gran persona com José, vaja assolint marques cada vegada més exigents;"un pequeño paso para el atletismo popular, un gran paso para un grandísimo atleta" 


Finalment, comentar que altres companys de Benidorms i La Nucía van córrer també, a tots enhorabona i a Manolo Tirado, qui es va haver d'aturar per molèsties musculars, donar-li tot el meu suport i desitjar-te el millor de cara a les noves curses, ànimo amigo y "viva er Beti, manque pierda" (como te pasó a ti el domingo) 
Vos deixe amb l'enllaç a la web oficial i amb una foto dels que van poder finalitzar la cursa; Rubén, Michael, Toni i José. 











No hay comentarios:

Publicar un comentario