11 oct 2015

CRIS, RAUL i JOSÉ PARTICIPEN EN LA 9 d'OCTUBRE d'ALTEA

Hola a tots:
Com cada 9 d'octubre en Altea es porta a terme una edició de la cursa popular de 10k. Enguany, es va apostar incloure dues distàncies; 5 i 10k. Pesonalment em sembla perfecte, ja que sempre hi haurà més gent que participarà en les curses si poden triar distàncies en base a les possibilitats personals. A hores d'ara, ja en són moltes les curses que incorporen amb èxit dues distàncies, fonamentalment mitja marató i 10k o quarta de marató i marató i 10k. Experiments de tres curses simultànies a banda, com el que es fa a Madrid el dia de la marató, on 42, 21 i 10k es fan al mateix temps, amb molt poc èxit organitzatiu, com ja s'ha comentat en el bloc anteriorment.

Quan es proposa una modificació d'aquestes magnituds cal tenir present que es requerirà d'una organització molt més "pulida" i no es prou que es faça una eixida tots junts... s'ha de preveure el volum de corredors i tot el que suposarà per les diferents zones de recorregut i així minimitzar els conflictes, com ara en les zones de girs o canvi de sentit, quan una de les curses es bifurca per un carrer i l'altra per un altre, les rodones i creuaments, coordinar bé a la gent que està a cada punt de la cursa, els "avituallaments" , etc i ací, la cursa d'Altea té un taló d'aquiles que espero que es vaja millorant amb les properes edicions.

Enguany, no sé exactament on ha estat l'errada, però la cosa és que les dues curses han estat molt més curtes que el que estava anunciat, quedant la de 5k en 3,7 aproximadament i la de 10 en 8 i pico.
Afortunadament, la cursa d'Altea és a principi de temporada i els corredors van a probar què tal es troben sobre aquestes distàncies. Aquest factor ajuda a que, segurament, el que menys atenció paren es corredors en octubre, és al cronòmetre. Ara bé, si, com en el nostre cas, anaves a fer un test sobre 5k i te trobes amb un 3 llarg... te quedes amb cara d'haver-te reservat forces per al km i mig que te faltava (per dir-ho finament).

Estic segur que en futures edicions açò no es tornarà a repetir i les distàncies, sense estar homologades, no tindran aquestes diferències tan grans.

Pel que fa a la cursa, amb un traçat que ha anat modificant-se amb el pas dels anys, entenc que per reduir els desnivells, ara es passa pel passeig i pel port al principi i és a l'últim terç del recorregut, quan ens troben una alguna que altra costera que posa a prova les forces del corredors.

El que sí té l'actual circuit és que, aquells que no participen, si es col·loquen bé, poden seguir el desenvolupament de la cursa en diversos punts i animar als corredors, que tan gustosament reben aquestes mostres de suport, encara que les cares no ho manifesten per l'esforç i concentració (ahí dono jo fé)

Pel que fa a la participació del nostre grup d'entrenament, fins a la veïna localitat d'Altea van arrima-se tres atletes; Cristina Gómez i Raúl i José A. Benavente, els quals van córrer en la distància de 5km.

Començant per Cristina, qui porta una seguida irregular degut a les moltèsties físiques que no  se li acaben d'anar, va afrontar la cursa com una primera prova per veure què tal anava per l'asfalt, a ritmes un poc més vius. Cal dir que Cris, després de molts mesos sense poder competir, va cumplir sobradament les expectatives inicials i va fer una cursa amb tota normalitat.
Així, controlant-se en tot moment, Cris va córrer molt solta  ("yo lo pude ver") i se li va fer curta la distància final, incident de la distància a part. Incrementant la marxa tal i com passaven els quilòmetres, en cap moment va tenir un "bache" i la zona de la costa la va superar amb molta força i sense cap molèstia muscular, que era el que més ens preocupava.
A falta de veure com evoluciona aquestos dies, Cris, amb una mitjana de 4' poc per quilòmetre, finalitzà en cinquena posició de la general i en tercer lloc de la seva categoria, acumulant molt bones sensacions de cara a futures proves.

"Querida" Cris, test superat amb molt bona nota, ara soles espero que la feina i les lesions te respecten un pelin més i pugues donar eixe salt qualitatiu que et mereixes.
Des d'ací t'envio molts àmins!!

En el cas de José i de Raúl, la cursa es plantejava també com un test seriós de cara a la participació a la mitja marató de València i més, després de la setmana de refredats que han passat.
Tan José com Raúl van demostrar que estan en un gran moment de forma i que, si no passa res, faran una bona marca en la mitja marató de València i Castelló respectivament.
José va córrer a un ritme elevat des del principi i va acabar en forces suficents per fer algún que altre km més, demostrant que es troba en un moment de forma excel·lent. Al final, guanyà la prova de 5km, tant la general com la seva categoria, pasasnt a una mitjana per km de 3'15''.

José junt a Manolo Tirado, en els primers kilòmetres de la cursa (bon tàndem)

Pel que fa a Raul, que també va córrer molt, molt bé, va acabar en quarta posició de la general i en primer lloc de la seva categoria, amb una mitjana de 3'25'' per km (no sense haver fet un canvi de ritme brutal els darrers 300 metres de cursa, GRANDEEE)

Raúl en ple esforç de la cursa.

Raúl, Nara i Cris al finalitzar la cursa, feina feta i molt ben feta.

Podium de la categoria absoluta de 5k, copat per atletes de C.A. La Nucía.

Per a finalitzar aquesta crònica m'agradaria destacar la participació de la meva amiga Xelo "correcaminos" Soler. Amb la pressió de córrer en casa, Xelo va fer una molt bona cursa i s'ho va passar genial (foto)
No saps l'alegria que me va donar veure't córrer.
Ara que jo no puc, estic tranquil perque sé que "el legado" tindrà continuïtat.
Des d'ací t'envio tot el meu suport i molts besitos per a que continues correns: eres una maquineta! Algun dia correrem junts.