15 nov 2015

IVÁN MARTÍ CORRE la CLÀSSICA BEHOBIA-SAN SEBASTIÁN


Hola a tots: 


El diumenge 8 de novembre, els membres del grup d'entrenament es trovaben participant en curses per tot arreu d'Espanya.  Si l'entrada anterior era la Mitja Marató de Castelló la protagonista, avui ho és la clàssica Behobia-San Sebastià. 

Diuen, aquells que han pogut participar, que l'ambient previ i durant la cursa és espectacular, que la gent t'empenta a donar-ho tot amb el seu suport i que no hi cap tram de la cursa que no estiga farcit d'espectadors. Probablement al País Basc, encara hi ha molta gent es pren les curses a peu i les ciclistes amb l'actitud de temps passats, aquells on els mitjans de comunicació no monopolitzaven l'esport al voltant del futbol i de les seves mega estrelles i això és un sentiment que és molt difícil d'explicar, però que es palpa en l'ambient, els corredors ho senten, perque el "feeling" és diferent, el poble i la gent es volca amb la cursa...  

Amb unes característiques així, és normal que sempre es tracte de buscar un lloc en el calendari d'entrenaments i sociolaboral per fer l'esforç de desplaçar-se fins San Sebastià. Dona igual les vegades que s'haja participat en la B-SS, gaudir de les emocions i la duresa d'aquesta singular cursa, compensa totes les contingències que s'ha d'afrontar per participar-hi. Javi, Iván o Abel saben molt bé a què m'estic referint, perque tots tres l'han corregut en alguna ocasió.

Enguany, Iván Martí ha repetit participació en la B-SS i més enllà dels resultats obtesos, que han complert les expectatives, la satisfacció per haver participat ha sigut total. 




Amb un traçat que et posa a prova des del km1 i ja no et deixa relaxar-te en cap dels 19 km restants, Iván va realitzar una cursa tàcticament perfecta, regulant les forces i adaptant-les a cada un dels desnivells amb que anava enfrontant-se. Va ser capaç de minimitzar l'impacte dels km en el seu rendiment, donant eixe plus als km finals que caracteritza a un corredor experimentat i que ha planificat al milímetre com es comportarà en cada tram del traçat, objectius que no semblen gens fàcil si atenem al perfil que ens deixa veure la imatge següent. 



Iván ja havia participat en la B-SS en altres edicions, però sempre ho havia fet per entrenar, sense buscar anar al límit de les seves possibilitats. Enguany, degut al calendari de preparació que haviem dissenyat al principi de temporada, podia afrontar-la amb unes altres espectatives i amb aquestes intencions es presentava en la línea de sortida.  




Finalment, va ser capaç d'acabar la cursa amb un temps d'1h i 15', assolint la posició 191 de la general i la 113 de la seva categoria, tot corrent a una mitjana per km que ronda els 3'45'' (3'47'' segons GPS personal). Símplement és un registre espectacular i posa de manifest la capacitat real actual de poder córrer una mitja marató per sota de l'hora i vint minuts. 
Ara és qüestió de trobar eixa cursa que et permeta registrar els temps dins dels quals et mous actualment. 


Per acabar dir que, donades les circumstàncies extradeportives tan excepcionals que les últimes setmanes està passant la familia Martí de la Cruz, voldria traslladar-vos la meva admiració pel treball i l'esforç de tots per entrenar i entrenar tant bé i donar-vos tota la meva estima, desitjant que el futur ens depare molts bons moments. 
Estic al vostre costat... "i ho sabeu" 
SALUT!.







WEB OFICIAL B/SS 
CLASSIFICACIONS 51B/SS

No hay comentarios:

Publicar un comentario